Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

Μπλε μπλε μπλε, μπλε μπλε μπλε Πως του πάν' καλέ τα μπλε ! ! !

Τελειώνουν 13ο-14ο μισθό στον ιδιωτικό τομέα !
Ανατροπές για… κλάματα φέρνει το non paper με τις προτάσεις των δανειστών για τα εργασιακά και 13ο-14ο μισθό στον ιδιωτικό τομέα.
Το θέμα του 13ου και 14ου μισθού στη βάση της προαιρετικής και
όχι της υποχρεωτικής καταβολής τους αλλά και ανατροπές στο καθεστώς των απολύσεων, των υπερωριών και στα συνδικαλιστικά προνόμια φέρνουν οι αλλαγές στο εργασιακό που μπαίνουν στην τελική ευθεία τον Οκτώβριο.
Σύμφωνα με τα εμπιστευτικά έγγραφα της τρόικας που επικαλείται δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, τα λεγόμενα «non paper» με τις προτάσεις των δανειστών γίνεται αναφορά στην κατάργηση των Δώρων από την υποχρεωτική καταβολή τους και αντικατάσταση τους σε προαιρετική βάση με χρηματικά μπόνους ανεξάρτητα από το αν στο σύνολό τους οι μισθοί του έτους θα είναι 12 ή 13 ή και 14.
Επίσης στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης για τα εργασιακά μπαίνουν ένα μεικτό σύστημα για τον καθορισμό του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, μαχαίρι στις αμοιβές, νομοθετική κατοχύρωση των επιχειρήσεων να μειώνουν τις ώρες εργασίας και όχι τις ημέρες ανά εβδομάδα, κατάργηση της μονιμότητας υπαλλήλων σε ΔΕΚΟ και οργανισμούς που ιδιωτικοποιούνται μέσω μετατροπής συμβάσεων από ορισμένου χρόνου σε αορίστου.
Το μεικτό σύστημα θα λειτουργεί με βάση επιστημονικά δεδομένα -ανεργία, πορεία οικονομίας και κλάδων ευρωπαϊκές τάσεις κ.λπ. – και θα καθορίζει τα όρια μέσα στα οποία θα μπορούν να συζητούν οι κοινωνικοί εταίροι για τον κατώτατο μισθό.